Futur Pension är ny försäkringsgivare för BTP1 i Valcentralen

Från 1 januari 2023 tar Futur Pension över som försäkringsgivare och riskförsäkringsgivare för BTP1 i Valcentralen.

- Det är glädjande att det äntligen finns möjlighet till en valcentralshantering inom BTP1. Det har varit en pusselbit som saknats sedan BTP1 lanserades 2013. I takt med att BTP1 har vuxit har administrationen blivit mer och mer omfattande. Därför känns det extra bra att vi nu har en bra digital lösning på plats som underlättar för såväl våra kundföretag som för oss, säger Stefan Sudra, Head of Unit Linked på Futur Pension.

Valcentralen är en del av Skandikon AB och erbjuder valcentralstjänster både inom kollektivavtalade och frivilliga planer. Försäkrade inom BTP1 har idag ingen centralt upphandlad valcentral och Skandikon erbjuder därför denna tjänst till arbetsgivare som söker en smidig lösning för sina anställda och en plattform för effektiv intern administration.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med Futur Pension där vi gemensamt kan skapa en attraktiv tjänst. Vi ser potential att växa denna affär ytterligare och hoppas kunna hjälpa fler arbetsgivare inom BTP med effektiv administration av sin tjänstepension, säger Niklas Eriksson, VD Skandikon.