Skandia väljer Skandikon för förmånsbestämda försäkringar

Skandia har beslutat att Skandikons system VERA i framtiden ska hantera samtliga förmånsbestämda försäkringar, inklusive försäkringar med överskott till företag/arbetsgivare omfattande både spar och riskförsäkringar.

Skandikon är en systemleverantör och outsourcingpartner inom administration av tjänstepensioner och valcentralstjänster som redan idag hanterar delar av Skandias förmånsbestämda försäkringsbestånd. Skandias beslut innebär att drygt 100,000 ytterligare försäkringar ska migreras till VERA.

Skandikon har mångårig erfarenhet och gedigen kunskap inom produkt, IT och administration vilket kommer skapa mycket bra förutsättningarna att genomföra flytten på ett kvalitativt och effektivt sätt, säger Daniel Höök, Produktchef Försäkring.

Skandikon är ett dotterbolag till Skandia men har ett stort antal kunder utanför koncernen. Genom att många pensionsbolag samlar försäkringsbestånd i run-off hos Skandikon skapas synergier inom branschen avseende såväl kompetens som tekniska lösningar vilket möjliggör totalt sett lägre kostnader.

Vi är glada för det utökade samarbetet och ser fram emot att stötta Skandia i deras systemmodernisering. Genom att erbjuda ett modernt och kostnadseffektivt systemstöd för de produkter som är under run-off kan Skandikon hjälpa våra kunder att frigöra resurser till sin kärnaffär. Genom säkra och moderna integrationer mot våra kunders övriga system kan vi också säkerställa att såväl processer som digitala kundmöten blir effektiva, säger Skandikons VD, Niklas Eriksson.

Sammarbete__AdobeStock_377863642