Erfaren utvecklare till Skandikon

Plats: Stockholm

Vi behöver hjälp av dig att realisera vår vision om att leverera den mest effektiva och bästa kundupplevelsen i branschen. Är du en utvecklare som vill vara med ”från ax till limpa” i all utveckling och metodiskt och målinriktat vill bidra till en högkvalitativ leverans?

Vi är mitt inne i en transformation av arbetssätt till tvärfunktionella agila team och detta är en möjlighet för dig som vill vara med från början och forma arbetssätt och förfina detaljer i hur just ditt team ska arbeta framöver.

Din roll

Blir att tillsammans med erfarna, trevliga och kunniga kollegor hantera utvecklingsarbetet i ett av Skandikons tvärfunktionella agila team. Skandikons lösningar nyttjas av både interna och externa kunder.

Då Skandikon är en relativt liten organisation så är beslutsvägarna korta och du rapporterar direkt till vår CIO. Tjänsten är placerad i fantastiskt trevliga lokaler med direkt närhet till Stockholms centralstation.

Exempel på arbetsuppgifter i teamet:

 • Deltaga i olika initiativ som t.ex. kundleveranser och digitalisering
 • Systemutveckling och förvaltning av vårt egenutvecklade försäkringssystem
 • Felsökning och problemlösning av incidenter
 • Stödja verksamhet och teamet i olika frågor 

Kvalifikationer

Din profil

För denna tjänst fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper då vi är en relativt liten IT-avdelning på ca 20 personer. Vi ser att du som söker har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper. Du arbetar strukturerat i dynamisk miljö och du har god prioriteringsförmåga samt är en ansvarsfull lagspelare som gärna arbetar mot uppsatta mål och tar egna initiativ.

Din bakgrund

För att lyckas i denna roll tror vi att du har mångårig dokumenterad erfarenhet av att arbeta som utvecklare, gärna i försäkringsbranschen, där C# / .Net är din bästa gren. Du gillar att ligga i teknikens framkant och du brinner för Clean Code och principer som SOLID och TDD. Du föredrar att arbeta backend och har en tydlig bild om vad som är best practices för en stabil teknisk plattform.

I denna roll värdesätter vi att du tidigare har erfarenhet inom flera av följande områden:

 • RESTful APIs
 • RabbitMQ / Service Bus
 • Flertrådade applikationer
 • Hangfire
 • SQL / NoSQL
 • TDD / BDD
 • Clean Code
 • Designpatterns

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt har du samlat på dig motsvarande kompetens på annat sätt. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Meriterande är om du också har en eller flera certifieringar för ovanstående områden.

Kontaktuppgifter

Mikael Ängré | 0706937500 | mikael.angre@skandikon.se

Om företaget

Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration och är en oberoende tjänsteleverantör i huvudsak inom den svenska tjänstepensionsmarknaden. Skandikon är ett helägt dotterbolag till Livförsäkringsbolaget Skandia. Skandikon omsätter ca 150 Mkr och är ca 70 medarbetare.

Skandikon har ett egenutvecklat försäkringssystem där vi administrerar försäkringar för 1.5 miljoner av Sveriges befolkning och vi hanterar mer än 250 000 utbetalningar per månad. Vi tillhandahåller också valcentralstjänster där våra kunder kan göra individuella val för sin tjänstepension via valcentralen.se.

Vi driver flera digitaliseringsprojekt med modern teknik som kommer att förbättra och effektivisera administrationen för våra kunder och slutanvändare.

Skandikon är en modern och flexibel arbetsplats där man vissa dagar jobbar på plats och andra dagar hemifrån. Detta beror på den aktuella arbetsuppgiften eller situation. Möten är oftast hybridmöten med en blandning av deltagare på plats och digitalt. Vi erbjuder dessutom bra förmåner som till exempel flexibla arbetstider, sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och personallån till förmånliga villkor.